Teniszverseny
Szálláslehetőség Vendéglátás Szórakozás Szolgáltatások Sport Programajánló
M E N Ü
 

 

Raiffeisen Grand Prix ITF Future
15.000 dolláros teniszverseny Sopron
2003.09.24. szerda

A legjobb 16 közé 3 magyar versenyző került.
A második kiemelt Bardóczky Kornél honfitársával Hultai Gergellyel mérkőzött és 60 63 eredménnyel jutott a legjobb 8 közé.
Balázs György, aki az ITF 18 év alatti korosztály 5. helyén áll az algériai Lamine Ouahab (tavalyi wimbledoni Junior döntős) ellen mérkőzött , és 62 62 eredménnyel zárult a játszma Lamine Ouahab győzelmével.

Párosban a Bardóczky Kornél – Hultai Gergely páros az osztrák W.Schranz (AUT) – St. Seywald (AUT) ellen játszottak, és 62 76 (3) arányban a magyar csapat nyert.
A Balázs György–Kiss Sebő - L. Chramosta (CZE)-L. Dlouhy (CZE) mérkőzés eredménye: 63 46 76(6) a magyarok javára.
A Szatmáry Adrián - Szépvölgyi Tamás páros 76(5) 62 arányban megverte a L. Ouahab (ALG)-J. Sanczez de Luna (ESP) párost.
Csoba Dénes és Varga Márk játék nélkül jutott tovább a Ph. Müllner (AUT) – H. Wiltsching (AUT) páros ellen.
Horváth András – Janics György 61 60 arányban kikapott az A. Klec – I. Klec (német) párostól.

A rendező Alpesi Trans Racket Sopron Tenisz Klub az elődöntőkre és a döntőkre, valamint a bemutató rendezvényekre ingyenesen várja az érdeklődőket, és egy több száz fős mobil lelátót készít a nagy várakozásra való tekintettel. Sopron teniszünnepévé szeretné varázsolni a pénteken és szombaton megrendezésre kerülő bemutató rendezvényeket. Siket gyermekek, kerekesszékes teniszezők, élükön Farkas László magyar bajnokkal a fogyatékkal élők nemzetközi éve alkalmával tartanak bemutatót.
Taróczy Balázs wimbledoni páros bajnok, Mandula Petra a világranglista 40. helyezettje, Davis Kupa játékosaink Kiss Sándor edzővel fémjelzik a nemes programot pénteken és szombaton 10-11-ig a Hotel Szieszta Teniszcentrumában. Az elődöntők pénteken 11 órától, a döntők szombaton 11 órától kerülnek megrendezésre.

Horváth Ernő
versenyigazgató