Fõételek
Szálláslehetőség Vendéglátás Szórakozás Szolgáltatások Sport Programajánló
 
 
 
 
 
 
 

 

Tejfölös szelet
16 szelet csont nélküli rövidkaraj vagy csirkemell
3 fej vöröshagyma
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
2 evõkanál pirospaprika
2 dl tejföl
rétesliszt, vegeta, só, bors, olaj
A hússzeleteket a klopfolás után mindkét oldalán olajon elõsütjük, majd félretesszük. Az eddig használt olajban az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot és az elõsütött hússzeleteket. Pirospaprikával, vegetával, sóval és borssal ízesítjük, majd felengedjük vízzel hogy teljesen elfedje a húst. Lassú tûzön fõzzük, míg a hús omlóssá válik, ekkor a húst újra félretesszük, a szószt pedig hûtés után turmixoljuk. Felforraljuk a szószt, beletesszük a tejfölt és a lisztet beleszitázzuk. A besûrített szószba helyezzük a húst, majd tálalajuk. Köret: tészta
Tokány
1 kg lapocka (lehet sertés, borjú, marha, szarvas)
3 fej vöröshagyma
paprika, paradicsom
3 gerezd fokhagyma
csemege uborka
só, vegeta, bors
2 ek. majoranna
olaj 
A vöröshagymát jól megdinszteljük, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, és jól megpirítjuk. Ízesítjük a fuszerekkel, a fokhagymával, a paradicsommal, paprikával, valamint egy kis vizet hozzáöntve felforraljuk, és kis lángon puhára fozzük. Ízlés szerint gazdagíthatjuk még bacon szalonnával, gombával. Az így elkészült ételhez hozzáadjuk az elozoleg vékony csíkokra vágott csemege uborkát, végül kevés réteslisztet szitálunk bele sûrítésként.
Köretként rizst, tésztát vagy nokedlit kínálunk hozzá.
Sült karaj
16 szelet csontos rövidkaraj
olaj
só, bors, sült hús fuszerkeverék
1 egész fej fokhagyma
paradicsom, paprika
Az ízletes, szaftos sült hús titka, hogy a hússzeleteket a sütés elott mindkét oldalán olajon megpirítjuk. A tepsibe olajat öntünk és elhelyezzük benne a szeleteket, amit a fuszerekkel és az apróra vágott fokhagymával bedörzsöltünk. Az ízek fokozása érdekében a húsok közé paradicsomot, paprikát, hagymát teszünk, egy kis vizet öntünk hozzá és alufóliával letakarjuk. A tepsit a sütobe helyezzük és kb. másfél órán át sütjük.
Köretként kiválóan illik hozzá a petrezselymes burgonya és valamilyen saláta (pl.: paradicsomsaláta).